နဂါးေမာက္သီး စားသံုးရေသာ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
၁။ ဗီတာမင္စီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ထံုးဓါတ္ ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါသည္။
၂။ ကိုယ္ခႏၶာ က်န္းမာသန္႔စင္ေရးအတြက္ အေရးပါျပီး အစားအိမ္အတြင္းရွိ ခဲဓါတ္၊ သတၱဳဓါတ္ႏွင့္ အဆိပ္ဓါတ္မ်ားကို ေခ်ဖ်က္ေပးနိုင္သည္။
၃။ အသားအေရတြန္႔ျခင္းကို ေလ်ာ့နဲေစနိုင္ျပီး အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးသည္။
၄။ အစာအိမ္ထဲရွိ အစာကိုၾကာရွည္စြာ ထိန္းထားနိုင္သည့္ အတြက္ “၀” သူမ်ားကိုပိန္ေစသည္။
၅။ ေသြးခ်ိဳေရာဂါေ၀ဒနာရွင္မ်ား စားသံုးသင့္သည့္ ရွားပါးသီးႏွံမ်ားထဲတြင္ ပါ၀င္ပါသည္။
နဂါးေမာက္သီးမွာ ဗီယက္နမ္သီးနဲ႔ ယိုးဒယားသီးဆိုျပီး ႏွစ္မ်ိုဳးရွိပါတယ္။ အျဖဴသီးနဲ႔ အနီသီးဆိုျပီးလည္းႏွစ္မ်ိဳးရွိပါတယ္။
ဗဟုသုတ အျဖစ္ေပါ့ေနာ္။ ေန၀န္းနီနီ